IMG
Drobečková navigace

Úvod > Občan > Aktuality > Výstraha ČHMÚ

Výstraha ČHMÚ



ORP Trutnov

Nová sněhová pokrývka
nad 800 m n.m.

Nízký st. nebezpečí

13.10. 18:00

 – 

14.10. 18:00

Popis: Nová sněhová pokrývka nad 800 m 10 až 30 cm/24h.

Doporučení: Očekávají se komplikace při chůzi, v dopravě, zásobování apod. V případě mokrého sněhu dochází ke škodám na stromech a lesním porostu, drátech elektrických vedení a k výpadkům v energetice. Při cestování se doporučuje sledovat dopravní zpravodajství a jezdit velmi opatrně. Nezapomenout na zimní výbavu, při cestách do hor i sněhové řetězy, nutné jsou zimní pneumatiky s dostatečnou výškou vzorku. Na horách dodržovat pokyny Horské služby.

 

Velmi vydatný déšť

Vysoký st. nebezpečí

13.10. 18:00

 – 

14.10. 24:00

Popis: Velmi vydatný déšť s úhrny 60 až 80 mm/24h.

Doporučení: Zvýšený odtok vody z krajiny, průtoky vody přes komunikace, zanesení komunikací unášeným materiálem. Snížená viditelnost a riziko aquaplaningu. Zhoršený odvod srážkové vody kanalizací. Riziko podmáčení a následných sesuvů, snížení stability stromů v podmáčené půdě. Při silném dešti je třeba snížit rychlost jízdy autem a jet velmi opatrně. Nevstupovat a nevjíždět do proudící vody a zatopených míst. Omezit pohyb v podmáčených oblastech, kde hrozí pády stromů nebo podemletí komunikací.

 


Komentáře


Žádné komentáře doposud nebyly přidány.

Přidat komentář

Vámi zadané osobní údaje budeme zpracovávat za účelem odpovědi. Bližší informace naleznete v zásadách zpracování osobních údajů